Point of Sale

Hieronder ziet u slechts een klein deel van het PoS dat ik in al die jaren ontwikkeld heb. De reden hiervoor is dat er niet overal afbeeldingen van zijn en een aantal items mag ik niet publiceren. Een van de mooiere premiums die ik ontwikkeld heb, was tegelijkertijd een productintroductie. Het pakket bestond uit een doos met puzzelstukjes. De moeilijkheidsgraad van deze promotie zat in het karton, dat gebruikt wordt om puzzelstukjes van te maken. Dit is een zeer hard soort karton, dat in kleine oplage moeilijk te krijgen is. Uiteindelijk heb ik het in Engeland kunnen bestellen en was de actie geslaagd.

Geheugenstick Koper & Tin

Dit artikel heb ik in het leven geroepen om mijn producersactiviteiten onder de naam Koper & Tin te promoten. Vroeger gaf ik namelijk cd's aan dj's en producers wanneer ik deze op feesten tegenkwam. Deze methode was niet succesvol, omdat ten eerste elke zelfrespecterend producer dat doet. Ten tweede er geen waarde aan een cd is gekoppeld. De cd werd dus zelden beluisterd en van promotie was geen sprake. Deze geheugenstick is Koper & Tin branded en is duurder dan een cd. Toch is deze stick waardevast en zal hij gebruikt worden. Vanzelfsprekend komt de nieuwe eigenaar de muziek erop tegen en beluistert het. Naast de waarde op korte termijn, heeft de stick op lange termijn ook waarde. Elke keer dat men de stick gebruikt, wordt de naam Koper & Tin weer gezien.

Heuga mok

Omdat een Heuga tapijttegel vierkant is, wilden wij zoveel mogelijk PoS vierkant maken. Ter introductie van een product, werden in deze mok staaltjes van het nieuwe product gezet. Met de titel 'Soms is rond beter', werden ze naar retailers verstuurd.

Heuga XL display

Ook de displays die ontwikkeld werden, waren vierkant. Om in de mindset van klanten te blijven, hingen er op de carousel staaltjes met populaire kleuren om mee te nemen.